Een lichtplan maken: Tips en Adviezen

Halogeen spots , LED's, RGB, led strip, wandarmaturen, staande lampen, grondspots, hanglampen, solar lampen, 12v, 24v, 230v, MR16, montage enz... Een tuin of pand kun je op tientallen verschillende manieren verlichten, maar hoe maakt u met deze diversiteit van aanbod de juiste keuze? Advies van de specialist is geen overbodige luxe, ik kan u daarbij helpen.

Light2C 1

 

Gouden tips
Zelf verlichting kiezen, is moeilijk. Als u het toch doet, houd dan volgende tips in het achterhoofd.
De basis voor het lichtplan vormt het ontwerp met daarop de belangrijkste onderdelen van de tuin zoals terras, tuinpad, deuren, schutting, bloembak, vijver, pergola, bomen, en verdere beplanting.

 

 

Bepaal daarna de toepassing van de tuinverlichting.
Functionele verlichting voor duidelijke zicht bij oprit, trap, het tuinpad en als inbraak preventie.
Accent verlichting bij onderdelen die extra aandacht verdienen zoals een ornament , boom of struik.
Sfeerverlichting voor de juiste ambiance bij bijvoorbeeld het terras of zithoek. In geval van accentverlichting: bepaal per element de lichtmaat. De grootte van het object bepaalt de lichtsterkte. Hoe kleiner het object, hoe zwakker de lichtsterkte. Combineer daarbij in hoogte voor meer diepte werking.


Bepaal de lichtrichting. Populaire verlichtingstechnieken zijn bijvoorbeeld
Naar boven verlichting: om een object, oppervlak of ruimte te verlichten door een laag geplaatste lichtbron(of in de grond).Zeer geschikt voor muren, hekken, traptreden, oprit en overhangende takken.
Beneden verlichting: met hoog geplaatste lichtbron wordt de meest natuurlijke vorm van buitenverlichting gecreëerd, het zogeheten maanlicht effect
Kruisverlichting : voor het uitlichten van een (kunst)object. Plaats twee of meerdere lichtbronnen op gelijke afstand te opzichte van het object. Deze vorm van belichting zorgt voor een zachtere schaduw.
Zachte verlichting :om de schors van een boom of een mooie natuur stenen muur of klimplant te accentueren .Plaats de lichtbron op een afstand van maximaal 30 cm. De lichtbundel schijnt parallel te opzichte van het verticale oppervlak.

IMG 2463

 

Bedenk dat zwakkere lichtbronnen een grotere plaatsingsafstand tussen elkaar nodig hebben, dan zwakke lichtbronnen. Maar ook het type lichtbron is daarbij belangrijk bij. Tuinverlichting mag niet verblinden. Daarom is het voor tuinverlichting belangrijk dat er een verhouding is met de zichtlijnen in een tuin en de in - en uitgangen licht van bovenaf zal niet snel verblinden.Ook de verlichting vanuit de grond, waar je over heen kijkt ,geeft weinig kans op verblinding. Zorg ook voor contrast. Teveel licht werkt averechts.je ziet het effect van licht pas goed als er ook donkere plekken in de tuin zijn.

 

Webshop
In mijn webshop ziet u alle lichtbronnen, armaturen, kabels en voedingsbronnen onder elkaar staan. Mocht je geen keus kunnen maken of is het lastig, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Pratende mensen zijn te helpen.

Tot slot

Kies armaturen die het beste passen bij het soort verlichting en de stijl van de tuin kies voor kwaliteit! Armaturen en lichtbronnen zijn maar een onderdeel van de totaalprijs als ze in korte tijd roesten of de lichtopbrengst terug loopt dan kost vervangen meer.

Libors Tuinjournaal

Het laatste tuinnieuws lees op.

Het laatste tuinnieuws lees op.

Op mijn blog combineer ik mijn praktijkverhalen als hovenier en deskundige in het verlichten van tuinen met foto's, video en tips.

Populaire verlichting

suslight-sus-small-sun-1.5watt-led-grondspot
Sus small sun kleine grondspot

Mini buiten grondspot voor in een oprit

€ 69,50

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen

 

 

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring