Grondmonsters LIBOR VAN BREEGrondmonsters voor een florerende bodem

Elke tuin verschilt en heeft behoefte aan andere verzorging. Door een grondmonster te laten analyseren weet u precies wat uw tuin nodig heeft. Een goede bodem zorgt dat planten vitaler zijn, beter groeien, minder snel doodgaan en minder last hebben van ziektes. Onder meer de pH-waarde en voedingsstoffen kunnen worden getest. De Noord-Brabantse gronden zijn over het algemeen zandgronden met weinig humus.

 

De zuurgraad

 
Als de pH-waarde van de bodem niet goed is, gaan planten dood. Een goede grondbewerking is essentieel om uw tuin volledig tot zijn recht te laten komen.  Als de grond een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 6,5 is dat prima. Als de grond iets te zuur is, dan maakt kalk het wat basischer. Kalk is bovendien belangrijk voor de opname van meststoffen. Een te hoge zuurgraad zorgt bij gras bijvoorbeeld voor ongewenste mosvorming.  Maar er zijn ook planten die juist van zure grond houden;  Sommige planten;  azalea, rododendron, heide (Erica, Calluna), blauwe hortensia,  skimmia, camellia, pieris en brem, houden van zure grond.  Een gift van turf doet deze soorten een plezier.
 

Voedingsstoffen

 
Soms groeien gewassen minder goed als de grond te weinig voedingsstoffen bevat. Het gaat dan om stoffen als NPK, zwavel en magnesium, maar steeds vaker kijken we ook naar spoorelementen als koper en zink. In totaal zijn er wel 80 elementen die de voedingswaarde van tuingrond beïnvloeden. Door een grondmonster te laten analyseren, weet u precies welke voedingsstoffen in uw tuin aanwezig zijn en welke er aangevuld mogen worden. Te veel of te weinig van een voedingsstof kan problemen opleveren.
 

Droogte

 
Omdat zandgrond het water slecht vasthoudt kan de bodem worden verrijkt met organisch materiaal maar ook kan een kleimineraal (Bentoniet) worden toegevoegd.
 
 
Mocht U vragen hebben over deze tips, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Veel tuinplezier gewenst.

Libor

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen