eekhoorn in de tuin libor van breeZie je hem zitten, Ik kijk naar hem, en hij of zij kijkt naar mij..Mooi toch!

Overdag gebeurt er van alles. Het ritselen van de bladeren, het water uit de bron kabbeld en kinderen in de verte lachend over de situatie waarin ze zitten.

Met regelmaat krijgen we ook gasten in de tuin zoals een egel of een koppeltje merels.Maar onlangs ook een eekhoorn, en dat was ook niet de laatste keer.Meneer de eekhoorn heeft zijn intrek genomen in onze tuin. Ik bedoel eigenlijk onder onze dakpannen.

Meneer Scrat, noem ik m...je weet wel.. die eekhoorn van de tekenfilm Ice Age. Nou Scrat neemt t ervan... Nu met het droge weer drinkt deze uit onze waterelement en knabbelt weer lekker van onze appelkrootjes en de restanten van onze grote zak tamme kastanjes van vorig jaar...

En als deze even tijd (tussen het eten door) heeft verblijdt deze ons met zijn bezoek.

Onlangs liep ik langs de schuur, sprong daar toch een jonge eekhoorn omhoog die de vrijheid zocht. Met handschoenen aan heb ik deze opgepakt in een doos gedaan en in het park losgelaten. Zo ben je als natuurliefhebber ieder dag in de weer om de wereld een stukje mooier te maken.

 

Maar als het donker wordt. Dan breekt er een andere wereld aan.

 

Buiten wordt het stil, soms knetterd een jonge gast voorbij op zijn scooter.

De wind is gaan liggen en de gordijnen blijven open. Vanuit het grote raam kijken we iedere avond naar het schouwspel. Alsof het theaterdoek open gaat.

En dan pas valt ons de kleine dingen op... Zoals het nieuwe blad van de Japanse esdoorn of het ontluiken van het rode blad van de treurbeuk. Een verdwaalde bij zoekt zijn nest op...

Alsof we ieder avond op het terras zitten ver weg aan de Spaanse of aan de Fransse Riviera.

Is je belangstelling gegroeid... aarzel dan niet om contact op te nemen...

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Ruim 22 jaar tuinprojecten FILM

                     

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring