He! het is langer licht!

April zorgt voor voorjaarsperikelen. Weer meer en langer naar buiten liefst tot in de avond. We zitten aan de goede kant van het jaar.De natuur ritselt en kwettert. De overwinteraars komen hun nest uit.

Afgelopen maand zijn er vragen binnengekomen over hoe monteer ik tuinverlichting grondspots in een bestrating of vlonder. Na al die jaren kom je nog steeds gevallen tegen waarvan je denkt hoe verzinnen ze het. Buitenverlichting toepassingen in de meest expressieve vormen.Maar dat verhaal vertel ik nog wel eens!

Dit heeft me dan weer aangezet om hierover een artikel te schrijven.

Door de jaren heen als zelfstandig hovenier en tuinverlichtingsadviseur zijn er in gelukkig regelmatig goede ideeën naar beneden gevallen. Welnu deze deel ik graag met je.

                                                                               

Grondspots ja, die zijn er allemaal verschillende vormen maar welke moet je nemen? 

 

De grote details zijn het ontwerp en de lichtopbrengst. Op de webshop staan er veel.Grondspots in 12 volt, 24 volt . Groot en klein, design en bouwlamp-achtige.

Mini grondspots ofwel orientatieverlichting

Het merendeel van de basis mini grondspots zijn niet vast te zetten. Er komen bij me beelden binnen van consumenten die dit weer vast zetten met een doorboorde gat in de afdekplaat met een schroef! Zonde.DSC02449 2

Tip: gebruik Zettex neutrale montagekit 

Mini grondspots zijn gemaakt voor situaties waar veiligheid en detail belangrijk zijn. Situaties die ik me kan voorstellen zijn bijvoorbeeld in een buitentrap of aan het einde van een terras. Zelf pas ik deze ook vaak toe in het midden van een pad. Let daarop ook op het soort licht. In een steriele strakke tuin met zwarte verharding en kunstgras en een eveneens composiet vlonder misstaat koud wit led licht niet. Terwijl meer zachtere vormen met aarde kleuren en mooi beplanting zoals siergrassen het beste af zijn met warm wit licht. In mijn vorige nieuwsbrief lees je daar meer over.

In de luxe serie mini grondspots zijn er inmiddels al met 0.3 watt. Zeer duurzaam dus! Deze worden vaak met een klemveer of een schroefdraad ring geleverd. LightPro, WA verlichting   zijn daarvan mooie voorbeelden.

2016 03 29 09.53.10 2

GROTE GRONDSPOTS OF UP-LIGHTS

Dan de vraag over welke grondspot is geschikt voor het verlichten van mijn boom?

Ja, goede vraag welke boom en welke maat heeft deze en wat is de functie dan ? Er zijn namelijk grote grondspots in allerlei vormen.

2016 03 29 10.00.36 2

-   Als je me de voornaam van de boom aangeeft dan is het mogelijk om daaruit te concluderen wat voor habitus deze heeft. Dan is het mogelijk om je te vertellen hoe deze het best tot zijn recht  komt zodat je zegt ``Wauw dat detail zag ik niet eerder``. Juist die aspecten kun je mooi uitlichten.

-   De grote geeft aan met welke lichthoek de grondspot geplaatst moet worden en met welk wattage.Misschien is het wel een blikvanger! Denk dan eens aan een design grondspot. Deze design grondspot heegt dan 2 functies  een voor licht en een voor de stijl waardoor deze als een blikvanget dient.Ook is het waardevol om eens anders te denken nl.door het plaatsen van 2 lampen rondom een boom. Daardoor staat de dominante boom helemaal op de voorgrond.Het resultaat mag er zijn, een prachtige papierberk( Betula papyrifra) bijvoorbeeld die er prachtig uitziet, fris en levendig terwijl de grondspot verlichting de Amberboom( Liquidambar styraciflua) een stoere en robuuste uitstraling geeft.   

2016 03 29 11.01.49

-   De functie van de boom! 

Grote grondspots zijn alle voorzien van een stevige huis en hebben voorzieningen om vast gezet te worden. Of dit nu een extra huis met schroefdraad is of een taps omhulsel.Voor een design lamp kies ik zelf vaak voor een led balk op een steen of een mooie boomstronk waardoor ik 2 vliegen in 1 klap sla.Kortom let op lichtsterkte en het ontwerp van de lamp.

2016 03 29 12.55.25

2016 03 29 10.43.10

  

 

 

 

ZZP BEURS SOMEREN

275 1

DOOR AL DEZE INFORMATIE KOM JE WELLICHT TOT CONCLUSIE DAT JE NOG MEER VRAGEN HEBT. OF DAT JE ER ANDER OVER DENKT. DAN WISSEL IK GRAAG MET JE MET GEDACHTEN TE . OP DE ZZP BEURS IN SOMEREN DIE DIT JAAR PLAATS VINDT OP 17 APRIL 2016 STA IK MET EEN  DEMONSTRATIESTAND OVER BUITEN/TUINVERLICHTING.

JE BENT VAN HARTE WELKOM.

Gratis entree in een mooie ambiance. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur ben je welkom in Theater & SCC de Ruchte in Someren. Een gevarieerd aanbod van regionale bedrijven en diverse optredens maakt de beurs interessant, sfeervol en bovenal gezellig voor iedereen!

OP MIJN FACEBOOK PAGINA ZIE JE AL EEN VOORPROEFJE.     HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/LIGHT2C.NL/   

 

presentatiekoffer 222.16.1134.824 150x133

Demonstratie opstelling

Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen. Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand of objecten in je tuin in de schijnwerpers te zetten.Of zit je met een vraag over tuinen.

Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland een set demonstratie koffers samengesteld. Voorts ben ik in verleden 30 jaar werkzaam geweest in de hovenierswereld als zelfstandig hovenier.

In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, led balken, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment. Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn. De buitenverlichting set laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet. Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is. De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.

Heb je nog tips of een mooi thema laat het even weten.....

  

Ik wens je een fijne lente maand.

Libor van Bree

                                                                                        


 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Salamanders in de tuin

    Een oude tuin heeft zijn charme. Grote planten domineren en geven de tuin een volwassen indruk.Jonge vaste planten gaan een gevecht met elkaar aan over de beste plek in het licht en voeding. Niet al...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring