energie label

Vanmorgen hoorde ik van een collega hovenier het verhaal van een tuin in wording.

Bij het gesprek met de klant kwam de hovenier met een tip tijdens om in de voortuin verlichting te gebruiken. Oh nee ! dat is veel te duur, kost te veel stroom en ik ga de tuin niet gezellig maken voor de buren en de buurt. Was het antwoord. Terwijl de klant binnen een stroomvreter van een koelkast had!

 

Nou vertel ik je voor de buren doe je het niet en al zeker niet voor de buurt en de prijs! En te duur !

Wat is duur!

Het is voor je eigen

  • Veiligheid en die van je naaste.
  • Voor een mooie sfeerbeleving waardoor in het donker sommige elementen beter tot zijn recht komen.
  • En je bedenkt dat de tegenwoordige goede kwaliteit led's gemiddeld maar 4ct kosten per 8 uur brandtijd dit 32ct per week is  € 16,84 per jaar 

En duur! Tja

Als voormalig hovenier weet ik dat de prijs voor aanleg van een voortuin in dit geval grotendeels afhankelijk is van de materialen die er worden gebruikt. Maak  dan in ieder geval een overweging in welke soort of kwaliteit harde materialen je wilt gebruiken. Laat de lijnen van het idee ten alle tijden uitkomen al zijn het goedkopere materialen. Het gaat toch om dat jij het mooi vindt.

PVC leiding

Maar goed leg in ieder geval altijd een loze PVC leiding met een touw erin onder de bestrating of half verharding zodat je nog altijd een kabel er door heen kunt trekken. Laat een waterdichte stopcontact plaatsen achter een plantenbak of op een paaltje achter een struik. Zo heb je altijd de vrijheid om voor een systeem te kiezen waar jij voor staat. Of het nu 230V grondkabel, 12V, 24V stroomkabel of een waterleiding is.

En het resultaat is echt zowaar ik schrijf een tuin waarbij je verwonderd kijkt op de belangrijkste details.

Tuinverlichting onder de loep bij KNAB BANK

knab light2cEn toen werd me gevraagd of ik mee wilde doen met de mediacampagne van de KNAB bank. Je weet wel de bank die anders denkt maar ten gunste van jou.

Vorig jaar werd ik benaderd door de Nederlandse KNAB bank. Zij waren naar verluidt bezig met een nieuwe sociale media campagne met als thema ''Ook jij geeft alles''.

De opzet van de bank is om ondernemers en particulieren te interviewen om te laten zien dat zij ook alles geven en hun beroep of passie uit te dragen. Na de zomervakantie van 2015 is er een verhaal op papier gekomen waarin ik het verhaal vertel over mijn hoveniers achtergrond en de switch die ik gemaakt heb naar buiten/tuinverlichting. Enkele maanden later is er een fotografe gekomen om foto's te maken. Ook dit was een leuke ervaring waarbij aan beide kanten leuke ideeën ontstonden voor leuke kiekjes.

De bank is nu bezig om een het een en ander te bewerken waarna ik landelijk het internet op ga in hun campagne ''Ook jij geeft alles''

Houd de site in de gaten op https://www.knab.nl/alles-geven/libor

 

Goed leesbaar

websitewebshop responsive Afgelopen maand is de website/webshop responsive gemaakt.Door www.renewmyid.nl  Het uithangbord van mijn bedrijf(www link) is nu goed leesbaar op mobiel en tablet/IPad.

 

 

 

S' werelds prestigieuze planten en bloemen show van de wereld

De Chelsea Flowershow is de beroemdste tuinententoonstelling ter wereld waar jaarlijks gemiddeld 150-duizend bezoekers op afkomen, onder wie Koningin Elizabeth.De Engelse zomer begint niet op een meteorologische datum, noch als de temperatuur oploopt. De Engelse zomer begint met de Chelsea Flower Show. Want op het moment dat de koningin de bloemententoonstelling opent, is dat ook de traditionele start van het Season een wervelwind aan evenementen die over de hele wereld bekend zijn, zoals Royal Ascot en Wimbledon.

Ieder jaar anders kan ik je zeggen uit ervaring.De eerste keer dat ik er wandelde was ik 20 en mijn mond viel open van verbazing.

Testen in de schemering

Onlangs kwam een klant bij me met de vraagstelling'' hoe dat gaat'' tuinverlichting aanleggen. En wat zijn de mogelijkheden.

Het antwoord was kort. ''Dan lijkt het me verstandig om een afspraak te maken in de schemering''

  •  het voordeel uw werkdag zit erop en het resultaat is snel te zien met goede en mooie tuinverlichting.

Hierdoor kreeg de klant meteen het gevoel wat mogelijk was. Door het maken van een verlichtingsplan van de tuin kon ik uit ervaring en kennis zien wat mogelijk is. Hij vroeg tijdens gesprek of hij vast zat aan het merk of dienst ''Nee'' ik ben geheel onafhankelijk in arbeid als in merk.

Eenmaal in de praktijk werd de transformator geplaatst, kabels bovengronds uitgerold en een selectie van lichtarmaturen aangesloten. Samen met de klant bepaalde we wat het mooiste is. Hierbij gaf ik direct tuintips aangezien er 30 jaar hoveniers ervaring achter me ligt. De tuinverlichting liet ik meerdere dagen staan zodat de klant zelf kunt ervaren wat dit met hem doet.

Of je kunt op de gok een bestelling plaatsten bij een webshop en zelf ervaren of dat de juiste keuze was.

Huren van sfeerverlichting  

Nu de tijd is aangebroken voor gezellige after party in the evening met misschien wel een BBQ zou het aardig zijn om op de achtergrond wat sfeerverlichting met muziek te hebben. Sinds kort geef ik je mogelijkheid om tuin sfeerverlichting te huren. Denk dan aan buitenlampen in verschillende kleuren. Sommige op een accu zodat deze de hele nacht blijven branden of mooie lampen waarbij je muziek kunt laten klinken door je eigen gekozen geluid middels Blue Tooth. Of zou je leuk vinden om enkele elementen zoals bomen of een ornament uit te lichten. Ik monteer deze voor je uit en sluit de meest  geschikt tuinverlichting voor je aan.Zodat je er geen omkijken naar hebt. 100% safe. Ook voor kinderen en dieren.

Kortom: sfeerverlichting voor een tuinfeest of promo van je bedrijf voor een mooie ambiance !

Tip:

Bedenk welke elementen mooi zijn om te verlichten. Wat is belangrijk om 's avonds te kunnen zien? Denk dan niet alleen aan elementen als een trap of terras, maar vooral ook aan mooie hoekjes of bijzondere voren die met verlichting beter tot recht komen.

Onderwerp:

Mocht ‘dat ene onderwerp’ waarover jij meer wilt weten, ontbreken, geef het dan door en ik zorg dat het de volgende keer in de nieuwsbrief staat.

Demonstratie opstelling

Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland een set demonstratie koffers samengesteld. Voorts ben ik in verleden 30 jaar werkzaam geweest in de hovenierswereld als zelfstandig hovenier.Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen. Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand of objecten in je tuin in de schijnwerpers te zetten.Of zit je met een vraag over tuinen.

In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, led balken, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment. Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn. De buitenverlichting set laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet. Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is. De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.

 

 

Oude BLOG

http://www.light2c.nl/blog/59-de-donkere-kant-van-licht

http://www.light2c.nl/blog/58-goede-ideeen-vallen-naar-beneden

http://www.light2c.nl/blog/57-creatief-met-buitenverlichting

http://www.light2c.nl/blog/55-kleur-je-humeur-met-tuinverlichting

http://www.light2c.nl/blog/53-tijd-voor-een-lichtrevolutie

http://www.light2c.nl/blog/52-help-mijn-tuinverlichting-is-gestolen

http://www.light2c.nl/blog/51-duistere-geesten-weghouden-met-licht

http://www.light2c.nl/blog/47-solar-grondspots-met-paspoort

http://www.light2c.nl/blog/46-licht-ongezellig

http://www.light2c.nl/blog/45-pas-op-met-goedkope-ledverlichting

http://www.light2c.nl/blog/44-voor-niets-gaat-de-zon-op

http://www.light2c.nl/blog/43-elke-tuin-heeft-zijn-eigen-verhaal

 

Ik wens je een hele mooie juni maand.

Libor van Bree

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Salamanders in de tuin

    Een oude tuin heeft zijn charme. Grote planten domineren en geven de tuin een volwassen indruk.Jonge vaste planten gaan een gevecht met elkaar aan over de beste plek in het licht en voeding. Niet al...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring