graszoden of inzaaienHet kan nog net , nu het weer wat koeler wordt en er neerslag valt; het aanleggen van een mooie, nieuwe grasmat.


Allereerst dient te worden gekeken naar het gebruiksdoel. Wordt erop gespeeld en is er dus veel belasting of is het een echt siergazon. Ook de ligging is van belang; zon of schaduw. Er zijn grassoorten voor ieder doel. Zowel in graszoden als in graszaad.

De keuze voor inzaaien of het leggen van graszoden dient ook te worden gemaakt.

Zaaien

Is natuurlijk een stuk goedkoper. Gras zaaien kan normaal gesproken van mei tot augustus. Nadeel is dat je geduld moet hebben en voorzichtig moet zijn met betreding.

Graszoden

Besluit je graszoden te leggen, dan ontstaat er direct een mooi gazon. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Graszoden kun je vrijwel het hele jaar door leggen maar liever niet in een droge zomer en ook niet als de vorst in de grond zit. De beste tijd om graszoden te leggen is echter in mei, aan het begin van het groeiseizoen.

Belangrijk is dat je vóór de aanleg van een nieuw gazon de grond eerst loswerkt en dan egaliseert. Daarna moet de ondergrond goed worden aangetrapt, met een plank of een rol. Zorg dat bij graszoden de naden goed aansluiten zodat deze niet uitdrogen. Trap de randen van de graszoden goed aan en veeg daarna wat aarde in de naden. Rol na het leggen het gazon na of sla – bij een klein gazon – de grasmat lichtjes aan met de achterkant van een schep, zodat de wortels goed contact maken met de grond.

Ook bij inzaaien de grond goed loswerken, egaliseren en bemesten. Na het inzaaien de ondergrond stevig aanstampen of walsen.
Voor beide oplossingen geldt ; vergeet niet te sproeien !

 

Groet Libor

 

 

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen