1255 engerlingenEmelten en engerlingen wat kun je doen

Heb je last van gazonschade zoals gele plekken en losliggende graszoden? Grote kans dat je te maken hebt met graslarven zoals emelten of engerlingen.

Emelten zijn de pootloze larven van langpootmuggen. Deze larven komen zowel in het voorjaar als in het najaar voor, vooral in het gazon en kunnen veel schade aanrichten. Ze leven in de grond en eten groene delen en wortels van de planten. Vogels zoals spreeuwen maar ook mollen en dassen zijn dol op emelten.
Engerlingen zijn de larven van de mei-, juni- en rozenkevers. Deze worteletende keverlarven blijven tot ontpopping in de grond. Ze bevinden zich daarom dan ook graag onder de grasmat, waar ze afhankelijk van de soort één of meerdere jaren verblijven. Daar eten ze aan de onderste delen van de grasplant. Deze vraatschade zorgt voor afsterven van hele delen in het gazon.

Het zijn de larven van onder andere :


- Johanneskever
- Meikever
- Junikever
- Neushoornkever


Deze kevers zijn natuurlijk ook belangrijk voor de biodiversiteit in onze tuin maar bij flinke overlast en schade aan het gazon kan er uiteraard worden ingegrepen.
Er zijn verschillende methoden en producten toepasbaar voor het bestrijden van emelten en engerlingen. De beste tijd voor toepassing is tussen juni en november. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar biologische en natuurlijke bestrijding, met aaltjes.


Aaltjes, die behoren tot de groep nematoden, zijn de natuurlijke vijand van larven en andere plaaginsecten. Het zijn microscopisch kleine wormen die insectenlarven gebruiken als voedselbron en voor de voortplanting als broedkamer. Toepassen is simpel; voeg de aaltjes toe aan water en giet dit over de aangetaste plekken in het gazon. Uw hovenier vertelt u graag waar u ze kunt bestellen.

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen