stinging nettle 785292 340Vind jij brandnetels ook zo lekker!

Dat zijn planten die je een fijn gevoel geven, planten die de zintuigen prikkelen. Dat alles zorgt voor ontspanning en positieve energie.

sering libor van breeGeuren

Zijn erg belangrijk. De heerlijke geur van een James Austin roos vergeet je niet snel.

En wat te denken aan Lelietjes van Dalen, seringen, brem en kamperfoelie. De geur van de meeste planten kan verschillende stemmingen opwekken.

Zo zal de teunisbloem in de avonduren zijn heerlijke geur prijsgeven en plaats je zo een plant op een locatie waar je in de avond van de heerlijke geur gaat kunnen genieten.

Een opwindend karakter geven zeker ook de geurtjes die vrijkomen tijdens de bloei van lavendel of marjolein. Combineer deze bloemen met andere fleurige planten (margrieten, ijzerhard) en creëer op zo een manier een tuin met een vrolijk en opwindend karakter.

zonnebleom libor van breeDe kleur

Het oog wil ook iets. Sommige mensen houden van het zachtroze van kersenbloesem, het felle gele van de ranonkelstruik of blauwe riddersporen. Kleuren brengen je in stemming, wat dacht je van lavendel of de zonnebloemen. Rood, oranje en geel geven je een warm gevoel.Dit vanwege het natuurlijk gevoel.

Groene kleuren helpen tegen stress en vermoeidheid omdat ze voor ontspanning en emotioneel evenwicht zorgen.

Eet smakelijk

Ook smaak dient niet te vergeten te worden. Er zijn naast groenten en fruit best veel eetbare tuinplanten. Viooltjes kun je gewoon eten en de bessen van vlieren ook. De bloesemschermen kan je, gerold in een beslagje, zelfs frituren. Ze smaken heerlijk. Ook goudsbloemen en Oost-Indische Kers zijn eetbaar. Wel eens brandnetelsoep geprobeerd ?

 

Hieronder een recept voor 4 personen;
Wat heb je nodig?

400 gram jonge brandnetelbladeren (topje van de brandnetel)
2 aardappelen, in stukjes
1 ui, fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
1 deciliter room
peper en zout

Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een wasbak. Gebruik handschoenen of plasticzakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandnetelbladeren fijn. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de brandnetelbladeren, de aardappelen en de bouillon toe en laat 15 min. koken of tot de aardappelen gaar zijn. Mix de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met room, zout en peper.

Eet smakelijk !!

Fijne tuindagen,

Libor

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Ruim 22 jaar tuinprojecten FILM

                     

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring