red dogwood 271264 1280Regelmatig mag ik op werkbezoek bij klanten.De eerste keer valt al meteen op dat de tuin er alleen maar ligt voor het voorjaar, zomer en de herfst. Ga eens slim te werk en begin op een tuincentrum, boomkwekerij en laat je informeren over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Al het groen staat er prachtig bij. Een mooi gazon een afwisselde border.Vaak met dezelfde planten. Iedereen is fan van de lavendel, pachysandra, hortensia's, sneeuwklokjes en kerstrozen.

bush 204907 1280images

Nu er weer afspraken volgen voor een offerte vraag ik me af of we niet allemaal dezelfde televisie programma's volgen. Denk eens out of the box. Neem eens tijd en vraag eens een goede collega voor wat diversiteit in structuur, kleur in de winter. Te denken valt aan planten met een prachtige bessen ( Callicarpa) , kleurrijke stammen van de Cornus, of de sterk riekende bloemen van de Chimonanthus preacox (meloenboompje). Die je overigens op heldere dagen meters ver ruikt in een zoete geur.

Deze laatste viel me de eerste keer op mijn Middelbare Tuinbouwschool periode. We hadden uitzicht op de plantentuin.Alle dagen van het jaar zagen we de planten veranderen.

Met het overhoren van onze plantenkennis was dit een makkelijke. Door de geur wist je genoeg. Verwarren met een toverhazelaar kan bijna niet.

Geef hem ruim de kans om te groeien in je tuin.

Lijnenspel

ornamental grasses 209585 1280

Ga eens verticaal...met je beplantingskeuze of elementen.Veel planten hebben een ronde bladvorm of een ronde habitus. Door verticale planten bij elkaar te plaatsten krijg je een veel speelser effect. Ook statige zuilen van steen, ijzer of hout missen hun doel niet.

Als je gaat voor meer groen zou je denken aan hoge siergrassen of de Mahonia 'Winter Sun'. Plaats de statige zuilen naast elkaar naast een pad of in het verlengde of haaks op je border. En als het donker wordt aangelicht met lichtspots die automatische aangaan. Hoe sfeervol wil je het hebben!

 

 

Libor van Bree

Van Nature Natuurlijk

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Ruim 22 jaar tuinprojecten FILM

                     

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring