ONZE TUINHoe moeilijk kan het toch zijn!

Om je eigen tuin een nieuwe indentiteit te geven.

Na jaren door de tuin te wandelen en de planten en tuinmaterialen te zien verouderen kom je tot een punt dat er ingegrepen moet worden.

Wat begon met het verwijderen van poreuze tufastenen eindigt met het verwijderen van de oude betonstenen.

Met een 35 jaar ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen kom je een heel eind. Echter om voor jezelf en andere gebruikers de ideale tuin te ontwerpen vind ik toch wel heel pittig.

Temeer omdat je een schat hebt aan materialen zoals de 2500 planten die je in hoofd zitten. De harde materialen zoals stenen, grassoorten, waterelemeten en constructie ideeen voor houtwerken.Om maar niet te spreken of welke tuinverlichting systeem ik het beste kan installeren.

Je kunt natuurlijk beter beginnen met een blanco tuinplan. Sommige waardevolle bomen en materialen worden na vele gesprekken opnieuw gebruikt.

Graag wilde ik de regenton intregeren in de tuin. Dat betekend natuurlijk of je deze qua stijl een prominente plek geeft of ver achter de struiken neerzet.Hoe of wat zijn de gesprekken nog over gaande.

20210122 170101De plantenbak muren worden met BIA betonblokken op betonbanden verlijmd. De overige geblevene hard gebakken verlijmen we tegen de betonblokken.De overige muren worden als de weerbericht het toelaat eerst met een primer behandeld waarna de wanden met witte cement, kleurstof en zilverzand worden gestuct.

Vervolgens worden er op de rand blauwe hardstenen afdekplaten verlijmd. Speciale hoekstukken zorgen ervoor dat alles mooi aansluit. De kieren tussen iedere afdekplaat worden opgevild met grijze silicone.
Tegen die tijd dat de mediteranne beplanting aangeplant wordt heb ik me voorgenomen om eerst een grond analyse uit te voeren. Is de pH ( zuurtegraad ), de organische stof voldoende, of moet ik bij strooien met professionele meststoffen.
 
20210127 125919Over het toegangspad komen drie (triomfbogen) van Douglas hout. Onder de horizontale leggers zijn inmiddels 3 led inbouwspots aangebracht. Een lekker een werkje in de loods. Met een zaag gaten boor worden deze op zijn plek gezet. De uitgezaagde gaten smeer ik gauw nog in met vloeibare rubber, om rotting van het hout te voorkomen.
 
Zo, zie je maar dat het voor een proffesionel toch een zoektocht is om een tuin te realiseren waarbij alle gebruikers tevreden zijn.
 
Nu maar even wachten op wat op betere weersomstandigheden!
Ik houd je op de hoogte...
Libor
 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring