IMG 20171210 WA0017


Dat is de ultieme droom rond de Kerstperiode.

De kans erop wordt jammer genoeg steeds kleiner met de klimaatveranderingen.

Sneeuw in de tuin is een lust maar kan ook een last zijn. Een winterdek beschermd planten tegen vorstschade maar aan de andere kant kunnen takken van bladhoudende bomen zoals coniferen en sommige struiken uitscheuren.

Het is daarom raadzaam om de takken van sneeuw te ontdoen door schudden of met een bezem te vegen. Vergeet dan ook niet om te vijver sneeuwvrij te maken. Licht is essentieel voor vijverplanten. En natuurlijk moeten de containerplanten naar binnen bij vorst maar dat is als het goed is al lang gebeurd.

Bijvoeren vogels bij sneeuw


Gaat het gedurende een langere periode vriezen dan zijn de tuinvogels blij met bijvoeren. Zeker met een sneeuwdek is het voor vogels lastig om zelf voedsel te vinden. Met een voedertafel help je merels & vinken en mussen. Vetbollen worden graag bezocht door mezen. En, als je geluk hebt komt er een bonte specht langs, of pikt een ekster de hele bol van de draad. In de handel zijn allerlei soorten voeders te koop, voor iedere vogel wat wils.

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

  • Onze tuin als het donker wordt.

    Zie je hem zitten, Ik kijk naar hem, en hij of zij kijkt naar mij..Mooi toch! Overdag gebeurt er van alles. Het ritselen van de bladeren, het water uit de bron kabbeld en kinderen in de verte lachend...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring